FS HUKUK DANIŞMANLIK VE ARABULUCULUK GAZİANTEP Tüketimin hızla arttığı günümüzde hızlı tüketimle birlikte tüketicinin korunması sorunu da ortaya çıkmaktadır. Bu doğrultuda Tüketici Hakları Hukuku da buna paralel olarak önem kazanmaktadır. Tüketici kanunu ya da daha yaygın bilinen adı ile tüketici haklarının korunması kanunu; kamu yararı ön planda tutularak tüketicinin sağlığını, güvenini, ekonomik çıkarlarını korumayı hedefler. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu gibi yeni düzenlemeler ile tüketicinin korunması için çok önemli adımlar atılmış bu doğrultuda ilgili yasalardasıkı denetimler ve cezalar getirilmiştir.
Tüketici Hakları Hukuku adından da anlaşılacağı üzere tüketicinin haklarını üretici firmaya veya ürünün satıcısına karşı koruyan kanunlara verilen isimdir. Günümüzde alışveriş kredi kartları veya sanal kartların kullanılarak yapıldığı , internetten alışverişlerinin ve e ticaretin oldukça yaygın hale geldiği çeşitli karmaşık yapılara sahip bir görünüm kazanmıştır. Küçük bir ev aletinden mobilyaya beyaz eşyadan elektronik ve teknolojik eşyalara giyim ve kuşama kadar binlerce ürünün alınıp satıldığı ticari hayatta tüketici adına oluşabilecek zararın önüne geçebilmek ve tüketicinin sahip olduğu hakları iyi bilmek ve bu hakları kullanabilmek adına tüketici hukuku son derece önem arz etmektedir.
Basit temelli ticaret anlayışından daha yoğun ve karmaşık günümüz ticareti beraberinde bir çok sorunu problemi de getirmektedir. Bu doğrultu da ürün ,üretici tüketici üçgenin de meydana gelen veya gelebilecek sorunlarda 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve bu kanuna pararel İl /İlçe tüketici hakem heyetleri de sorunun çözümünde önemli roller üstlenmektedir.
İşte yaşanabilecek bu sorunlarda ve sorunların çözümünde;
1. Abonelik vb. sözleşme gerektiren durumlardan kaynaklanan davalar
2. Kusurlu, ayıplı mal nedeniyle kaynaklanın davalar
3. Kusurlu, ayıplı hizmetlerden kaynaklanan davalar
4. Devre-mülk, otel rezervasyonları vb. tatillerden kaynaklanan davalar
5. Garantisi olan mallardan kaynaklanan davalar
6. Haksız şartlardan kaynaklanan davalar
7. Telefonla, internetten, kapıdan, uzaktan satışlardan kaynaklanan davalar
8. Kredi kartı sözleşmeleri, kredi kartı aidatı ve kullanımından kaynaklanan davalar
9. Konut finansmanı sözleşmelerinden kaynaklanan davalar
10. Paket turlar ve tatillerden kaynaklanan davalar
11. Taksitli ve kampanyalı satışlardan kaynaklanan davalar
12. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne müracaatları
BAŞTA OLMAK ÜZERE DİĞER TÜM TÜKETİCİ HUKUKU KAPSAMINDA AVUKATLIK VE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLMEKTEDİR