Sigorta sözleşmesi, sigortacının bir prim karşılığında, kişinin para ile ölçülebilir bir menfaatini zarara uğratan tehlikenin, rizikonun, meydana gelmesi hâlinde bunu tazmin etmeyi ya da bir veya birkaç kişinin hayat süreleri sebebiyle ya da hayatlarında gerçekleşen bazı olaylar dolayısıyla bir para ödemeyi veya diğer edimlerde bulunmayı yükümlendiği sözleşmedir. Sigorta hukuku Türk Ticaret Kanunu’nda yer almakla birlikte özel kanunlarda da düzenlenmiştir. Sigorta hukuku her ne kadar özel sektör eli ile yürütülen bir özel hukuk dalı olsa da konunun önem ve ehemmiyeti itibari ile yalnızca özel sektör tekeline bırakılabilecek bir alan değildir. Sigortacılık alanına devlet her daim denetim ve mevzuat tayin etmek gibi yöntemlerle kontrol altında tutmaktadır.
Sigortalılık hali temelde ikili bir ayrıma tabidir. Zarar sigortaları(sorumluluk sigortaları, mal sigortaları) ile Can Sigortaları(Hayat Sigortaları,Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortaları, Sağlık Sigortası). Uygulamada en çok karşımıza çıkan;Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası), Motorlu Kara Taşıtları İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası (KASKO), Mesleki Sorumluluk Sigortası, İşveren Sorumluluk Sigortası, Zorunlu Deprem Sigortası, Hayat Sigortalarıdır. Bu sigorta türlerinin bir kısmı devlet eli ile zorunlu tutulması sebebi ile her daim karşımıza çıkmakta ve sigortacıyı bazı uyuşmazlıkların tarafı olmak durumunda bırakmaktadır.
Gaziantep Kaya Hukuk ve Danışmanlık bürosu bünyesinde Sigorta Hukuku alanında uzman avukatlar aracılığı ile ilgili kanun hükümleri kapsamındaki her türlü uyuşmazlığa ilişkin avukatlık ve danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bu kapsamda bazı avukatlık ve danışmanlık hizmetlerimiz;
BAŞTA OLMAK ÜZERE DİĞER TÜM SİGORTA HUKUKU KAPSAMINDA AVUKATLIK VE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLMEKTEDİR.