FS HUKUK DANIŞMANLIK VE ARABULUCULUK GAZİANTEP Vergi, kamu hizmetlerini karşılamak maksadıyla, kişi veya kuruluşlardan iradelerine bakılmaksızın, kanuna dayanılarak, cebren ve karşılıksız olarak mali güçlerine göre alınan ekonomik değerlerdir. Vergi anayasanın 73. maddesinde yer alan ve herkesin ödeme gücüne göre ödemekle yükümlü olduğu bir ödevdir.Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV (Katma Değer Vergisi), ÖTV (Özel Tüketim Vergisi), MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi), Damga Vergisi, Emlak Vergisi gibi pek çok vergi çeşidi mevcuttur. Vergiler muhteviyatları gereği ancak kanunla düzenlenirler.
Vergi uyuşmazlıkları; vergi idaresi ile vergi mükellefleri veya vergi sorumluları arasında çıkan muhtelif uyuşmazlıkların tamamını ifade etmektedir. Gerçek kişilere ve yahut tüzel kişilere (şirketlere, derneklere vs.) tebliğ edilen ödeme emrine itiraz, malvarlığına idare tarafından konulan hacizlerin kaldırılması, mükelleflerin özel esaslara alınması, vergi mükellefiyeti bulunmayanlara mükellefiyet sağlanması, mükellefler hakkında düzenlenen vergi ceza ihbarnameleri, ihtilafların çözümü açısından idari yollara başvurma (uzlaşma, cezalarda indirim, pişmanlık gibi) ya da yargı yollarına başvurma (dava açma) seçeneklerinin tamamını ifade etmektedir.
Vergi Hukuku alanında uzman avukatlar aracılığı ile şirketlere, ilgili kanun hükümleri kapsamındaki her türlü uyuşmazlığa ilişkin avukatlık ve danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bu kapsamda bazı avukatlık ve danışmanlık hizmetlerimiz;
BAŞTA OLMAK ÜZERE DİĞER TÜM VERGİ HUKUKU KAPSAMINDA AVUKATLIK VE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLMEKTEDİR.